Rickard Setzman

Företagssäljare, Stockholm

Rickard Setzman är företagssäljare på byggvaruhuset Bauhaus. Han trivs jättebra i sin roll och tycker det finns stora möjligheter att utvecklas på företagssidan.
– Är man intresserad av siffror, gillar att träffa mycket folk och har en tävlingsådra, då är det här ett jobb jag rekommenderar. Det är en växande marknad och försäljningen har gått spikrakt uppåt för oss, säger han.

Rickard Setzman är företagssäljare på Bauhaus och hjälper företag att knyta konton med kundnummer som de kan göra inköp på. Han har ett hundratal stamkunder och är deras personliga kontakt som de kan nå i princip när som helst.
– Den typiska kunden är ett litet företag med fyra till fem anställda som jobbar med olika och återkommande byggprojekt, säger Rickard.

Hans uppgift är att ge råd om varor och alternativ, beräkna priser och göra offerter till dem som underlag för köp.
– Vi ska underlätta för dem att göra beställningar via nätet eller telefon och sedan köra ut varorna till deras arbetsplats. Men det är många kunder som kommer in och handlar direkt av oss också.

Från butikssäljare till företagssäljare
Rickard har jobbat som företagssäljare i sex år och sjutton år totalt på Bauhaus. Han var med när de öppnade butiken 1999 i Norsborg utanför Stockholm och började då som butikssäljare på el och belysning. Han har också varit på VVS-avdelningen i flera år.
– Som butikssäljare jobbade jag inom min avdelning men som företagssäljare säljer jag allt kunden behöver och jag får röra mig över hela butiken och alla produkter, från färg till elkopplingar. Det är kul.

Alla företagskunder som köpt något följs upp nästkommande månad. Rickard stämmer då av hur det har gått med deras jobb och om det finns nya projekt att räkna på. Flera blir stamkunder.
– Vi försöker ligga steget före i planeringen för ofta vill våra kunder ha sina varor samma dag och för att undvika den stressen tar vi kontakt, åker ut till dem och pratar om deras projekt istället.

Jobbet som företagssäljare på Bauhaus innebär mycket personlig kontakt i telefon, i butik, genom lunchmöten och kundevenemang.
– Vi åker även ut till byggen och letar nya kunder så man behöver verkligen vara social och gilla att ha kontakt med mycket folk.

Pratar annat språk med företagskunderna
Att sälja till en företagskund skiljer sig ganska mycket från en privatkund tycker Rickard.
– Vi säljer samma saker fast vi pratar helt olika språk. Våra företagskunder kan produkterna i grunden och är lugnare och säkrare när de handlar. De vet oftast vad deras slutkund vill ha och vilket sortiment vi har, därför går köpen snabbare. Vi behöver istället vara snabba på att ta fram offerter, göra utkörningar och se till att allt stämmer i beställningen. Ett misstag kan kosta dig en kund.