Paulina

Butikssäljare, Stockholm

”Det känns som jag shoppar med kunden, det är otroligt lustfyllt att jobba på Kicks. Det finns inte en tråkig minut.”

Hur kan en vanlig dag som säljare i butik se ut?
– Det finns alltid något att göra, som att hjälpa kunder, plocka varor, skylta om och bygga om butiken utifrån nya kampanjer och erbjudanden. Jag har egna ansvarsområden för märken som jag jobbar mer med. Vi har en nära relation till våra leverantörer och som butikssäljare får jag utbildning i alla de märken som vi säljer. Det finns inte en tråkig minut och vardagen blir aldrig monoton. Det händer hela tiden något nytt och man får alltid tänka till. Det är otroligt roligt och inspirerande att jobba inom handeln.

Hur fick du jobb på Kicks?
– Jag brinner för skönhet och ville verkligen jobba med det. När jag jobbade i en matbutik i Sollentuna gick jag in i Kicks butik flera gånger och visade mitt intresse genom att prata med butikschefen och personalen. De fick upp ögonen för mig och jag fick börja jobba extra i ett halvår. Sedan sökte jag och fick en heltidstjänst på Kicks Sergel där jag nu har varit i ett år. Butiken säljer produkter inom hud, hårvård och smink. Jag jobbar dagtid och varannan helg.

Vilka är dina bästa tips till den som vill jobba som butikssäljare?
– Visa engagemang, intresse och en vilja att jobba med människor. Var envis och visa vad du vill, då kan du bli vad som helst.

Hade du någon förkunskap innan du började som butikssäljare på Kicks? 
– Jag är till stor del självlärd men har även gått en tio veckors intensivutbildning på International makeup center. Innan jag fick jobb på Kicks praktiserade jag på Make Up Store på fritiden och var även med på en Idolturné.

Vad är roligast i jobbet som butikssäljare?
– Alla kundmöten, det är så roligt att få dela med sig av tips. Det känns som jag shoppar med kunden, inte att jag prånglar på kunden varor. Jag hjälper kunden att hitta vad den vill ha. I skolan läste jag psykologi och det har jag nytta av i mitt jobb som säljare eftersom det handlar om att läsa kunder.

Vilken är din största utmaning?
– Jag utmanar mig själv varje dag. Det kommer hela tiden nya produkter som jag behöver lära mig. Men det handlar också om att växa i sig själv och bli ännu säkrare. Jag känner verkligen att jag har hittat helt rätt. Kicks har utvecklats väldigt mycket och det är roligt att vara med på den resan.

Har du möjlighet att vara med och påverka?
– Absolut. Kicks lyssnar verkligen på sina butikssäljare.

Foto: Björn Mattisson